fbpx
Ring oss! 019-20 73 30

BigFoot LH19E Roterande polermaskin

Det italienska innovationsföretaget RUPES har utökat sin framgångsrika serie poleringsprodukter ’BigFoot Polishing System’ med en ny roterande polermaskin LH19E.

De utmärkande egenskaperna hos den nya polermaskinen är bland annat en motor med ett mycket högt vridmoment, ett designspråk med fokus på ergonomi och ett lättviktschassi, som sammantaget gör LH19E till en av de mest kapabla och användarvänliga på marknaden. Med sin kraft och lätta vikt blir LH19E ett utmärkt val för den som letar efter ett roterande polersystem.

Ett nytt ”anti-vibration loop handle” följer med maskinen som standard. Det nya handtaget ger användaren en ökad precision och stabilitet i polerprocessen, speciellt när man polerar i svåra arbetsvinklar. Materialet i handtaget och dess unika design är framtaget för att absorbera och skingra vibrationer som användaren kan utsättas för och bidrar till en bättre och säkrare användning. Maskinen kan även utrustas med ett sidohandtag i samma vibrationsabsorberande material som loop handtaget. Handtaget går både att sätta på höger och vänster sida om maskinen beroende på preferens.

LH19E är utrustad med en elektronisk varvtalskontroll som övervakar och korrigerar vridmomentet i maskinen. Denna utjämningsfunktion gör polerprocessen mer likartad och säkerställer att maskinen levererar ett jämnt resultat även vid varierad maskinbelastning, som till exempel vid arbete på konkava och konvexa ytor.

Maskinen har även en progressiv avtryckare som gör det enklare för användaren att finjustera maskinens hastighet under arbetsprocessen. Avtryckaren tillsammans med den nya varvtalsregulatorn gör det enklare att hitta rätt hastighet och öka precisionen i arbetet.

LH19E kan användas i kombination med 3 stycken olika stödrondeller, 125, 150 och 165mm. Flexibiliteten i valet av stödrondell gör att maskinen kan tackla en mängd olika arbetsmoment. De nya stödrondellerna, som är utvecklade och tillverkade ”in-house” hos RUPES, har viktats för optimal balans och stabil gång.

Som med alla verktyg i BigFoot serien så är den nya LH19E framtagen som en del i ett komplett polersystem med 3 olika polertrissor, från coarse till ultra-fine, med matchande polermedel. Trissor och medel är framtagna och optimerade för polering med LH19E.

LH19E finns i två stycken utföranden, standard kit och deluxe kit.

Rupes officiella pressrelease.