fbpx
Ring oss! 019-20 73 30

Fredrik dominerar i TTA

Först satte han ribban i WER:s gokarttävling med en varvtid på 45,07. Sedan drog han till Karlskoga och Kanonloppet, årets femte tävling i TTA-serien, som han vann och dominerade totalt.
– Ja, det var en lyckad helg, säger Fredrik Ekblom.

I år bytte WER:s samarbetspartner Fredrik Ekblom, liksom många andra i den svenska racingeliten, STCC mot den nya TTA-serien. Tillsammans med Thed Björk kör han för Volvo Polestar Racing.

– Jag har alltid stora förväntningar på mig själv och mitt team. Men i år var allt nytt – en ny bil, ett nytt team och en ny serie – och jag måste nog säga att det gått lite bättre än jag trodde, säger Fredrik och fortsätter.

– Visst är det viktigt att vinna deltävlingar, men det är lika viktigt att ha en hög lägstanivå. Alla har någon dålig dag, som jag på Falkenberg tidigare i sommar. Då blev vi ändå fyra och fick en del poäng.

Imponerande svit

Hittills i serien, efter fem tävlingar, har Fredrik radat upp placeringarna 2:a, 1:a, 5:a, 4:a och 1:a nu senast i Kanonloppet på Gelleråsen. Dessutom har han noterats för fyra snabbaste varv i de fem tävlingarna.

Kanonloppet i Karlskoga dominerade Fredrik helt och hållet. Han tog pole position, ledde loppet från start till mål och satte snabbaste varvtiden. Efter den tävlingen leder han TTAserien med 100 poäng, tvåan Linus Ohlsson har 70 poäng.

Och före Kanonloppet satte han ännu ett snabbaste varv inför WER:s gokarttävling vid Örebro Motorstadium.

– Ja, jag gav verkligen järnet. Det finns många duktiga förare i den tävlingen, så då kan man inte hålla igen.