fbpx
Ring oss! 019-20 73 30

Nya LED-lampor effektiviserar lackeringsarbetet

Det danska innovationsföretaget SCANGRIP lanserar nu en ny generation av arbetslampor för färg- och lackindustrin. Lamporna kombinerar ett effektivt LED-ljus i 5 olika färgtemperaturer med den senaste batteritekniken. Den nya arbetsbelysningen gör det nu möjligt för lackeraren att säkerställa korrekt färgåtergivning och en felfri finish av objektet under hela lackeringsprocessen, vilket minimerar risken för omarbete.

De nya, speciellt framtagna, LED-lamporna för färg- och lackindustrin bryter gränsen för vad som hittills varit tekniskt möjligt. Med hjälp av den senaste LED-tekniken har SCANGRIP utvecklat helt nya arbetslampor med ett högt CRI-värde (färgåtergivningsindex) och en unik ALL DAYLIGHT-funktion som gör det möjligt att välja mellan 5 olika färgtemperaturer beroende på vad objektet, arbetsuppgiften eller arbetsförhållandena kräver. Lackeraren kan således utnyttja hela färgtemperaturspektrat för att säkerställa korrekt färgåtergivning och samtidigt lättare upptäcka repor, fel eller brister tidigt i lackeringsprocessen, därmed undviks behovet av senare korrigeringar.

Senaste batteritekniken garanterar ljus under hela arbetsdagen

SCANGRIP har som första tillverkare på marknaden utvecklat det unika och världspatenterade SCANGRIP POWER SOLUTION-systemet. SCANGRIP POWER SOLUTION-system förenklar bytet av batteri i lamporna, för en oavbruten arbetsprocess, och laddningsstationen kan även användas som nätadapter om så krävs. Lamporna är robusta nog att klara våta och smutsiga omgivningar och kan därför även användas utomhus under alla väderförhållanden.

SCANGRIP’s arbetslampor har även utrustats med en ny integrerad batteribackup. Backupen gör det möjligt att arbeta i upp till en timme med 1000 lumen helt utan ett batteri eller kabel ansluten till lampan. Detta ger användaren fullständig frihet, flexibilitet och maximal arbetseffektivitet under hela arbetsdagen.

Ett brett sortiment för lackerings- och inspektionsarbete

Det nya sortimentet från SCANGRIP är utformat för alla typer av lackerings-, inspektions- och rekonditioneringsarbete:

  • MATCHPEN och MATCHPEN R: Ficklampor för inspektion i verkstaden och speciellt användbara för identifiering av repor och hologram.
  • I-MATCH 2: En uppladdningsbar pannlampa med sensorfunktion för på och avstängning. Erbjuder starkt ljus över hela arbetsområdet.
  • MINIMATCH och SUNMATCH 3: Handhållna uppladdningsbara arbetslampor. MINIMATCH har två färgtemperaturer (kallt och varmt) och SUNMATCH har fem olika färgtemperaturer och en strålkastare för inspektion.
  • MULTIMATCH R, MULTIMATCH 3 och MULTIMATCH 8: Extremt robusta arbetslampor som ger upp till 1200 lumen, 3000 lumen och 8000 lumen, idealiska för inspektion av stora ytor vid lackering, polering, och inspektion. Lamporna kan enkelt styras via en app.