fbpx
Ring oss! 019-20 73 30

WER Gokart Challenge 2014

Fredagen den 15 augusti 2014 var datumet då Sveriges snabbaste bransch samlades på Örebro Motorstadion för att tävla i den fjärde upplagan av den mycket prestigefyllda tävlingen, WER Gokart Challenge.

I enlighet med tradition så började dagen med att Fredrik Ekblom, racerförare för Polestar stallet i STCC, satte varvtiden (45:26) att slå för att inkassera spurtpriset, en resecheck värde 5 000:-. Ett pris som hitintills i WER Gokart Challenge historia aldrig delats ut trots många tappra försök.

Efter lunch så samlades tävlingsdeltagarna i depån för att lyssna på Fredriks genomgång av banan, tips och tricks för att tjäna in dom ack så viktiga hundradelarna. Sedan var det hög tid att starta kartarna och börja tävla. Sex heat, 3 träningsheat och 3 tidskvalsheat, kom att avgöra positionerna inför finalerna.

C-finalen bjöd på en smällande inledning. Ulf Frisk från 3M, Anders Norström Ahlsell och Dick Friberg från Industriverktyg i Uppsala, alla med startplaceringar längst fram i fältet kom att kriga tufft om positioner från det att grönlampa tänts. Det hela fick dock en snabb och snopen avslutning vid depåkurvan på första varvet där ovan nämnda snurrade in sig i varandra i vad som visade sig vara en av dagens mer spektakulära krascher. Vinnare i C-finalen blev till slut Charlie Häggström, chefsmekaniker i Formula 1 stallet Caterham. Andraplatsen körde Nicklas Åckander, Mekonomen, hem och på en hedervärd tredjeplats hamnade Arbogasonen Kent Kjerling, Verktygskonsulten.

B-finalen var den tidsmässigt tätaste uppgörelsen av de tre finalracen. Nästan hela startfältet var i mål inom 10 sekunders differens. Detta märktes i tätstriden där mannen de flesta känner som Palle, HE:s Färggross, till slut lyckades besegra Ulf Modin, från 3M, med åtta tiondelars marginal. Tredjeplatsen knep Johannes Torgrimsson, MECA Skövde, som först ödmjukt tackat nej till att rejsa.

Ända fram till A-finalen hade eventet varit förskonat från tyngre nederbörd, endast något litet dugg hade letat sig ned från molnen. Men precis när A-finalens förare ställt upp för start så öppnade sig himlen och bjöd upp till den blötaste finalen i racets historia. Kartarnas slicks och den kraftiga nederbörden gjorde underlaget extremt halt och få var det som inte snurrade redan i första kurvan. WER’s egen vd, Peter Eriksson, lämnade racet för depån efter två varv och minst det dubbla antalet piruetter med kommentaren att han inte hade något i en A-final att göra ändå och med varm hand lämnade racet åt dom andra förarna. Längst fram i täten, utom tävlan, så krigade Fredrik Ekblom, som i sedvanlig ordning startat sist i A-finalen, mot WER’s egen servicespecialist Ted Hultqvist och Örebro Motorstadions Henrik Holmlund. Till slut så blev Henrik’s överlägsna bankännedom för mycket för både Ted och Fredrik som fick se sig besegrade. Inom tävlan slogs tävlingsveteranen och fjolårsvinnaren Jimmy Karlsson, Wallin & Stackefält, mot årets nykomling Erik Cederberg, MECA, och Anders Karlsson, Mekonomen. Jimmy lyckades till slut, efter många blöta varv, hålla undan och försvara sin första plats från förra året i vad som av naturliga skäl kom att bli det långsammaste racet under dagen. Erik sladdade in på andraplats med Anders tätt bakom sig.

Det fick avsluta årets upplaga av WER Gokart Challenge. Vi på WER vill passa på att tacka alla inblandade och ditresta för en fantastisk om än något blöt racingupplevelse!

Vi ses snart!

 

//WER